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lunedì, Luglio 4, 2022

Torrat su Girotonno de Carluforti, lòmpidu a sa de 18 editziones

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Retzetas locales e conternatzionales, unu disafiu gastronòmicu contre coghconeris bènnidos dae totu su mundu, addòbios acapiados a su tema de su tunnu ruju de calidade chi dae sèculos si piscat con sa tonnara de s’ìsula de Santu Pedru.
A acostagiare su Comunu de Carluforti con s’organizatzione e comunicatzione de sa rassigna b’at a àere s’agèntzia Feedback chi sighit su progetu dae sa nàschida.

Sa cultura millenària acapiadas a su tunnu e a sas tonnaras chi conoghe s’espressat con una traditzione pluriseculare de pisca chi si rconnovat dae su 1738, annu de fundatzione de sa tzitadcona, oriente s’elementu comunu de una maniforienteatzione ùnica con su gènere suo chi conteressat gastrònomos, coghconeris de fama conternatzionale espertos de coghcona de tunnu, giornalistas e espertos de sa gastronomia mediterrànea, candidende Carluforti a  “Capitale de su tunnu de calidade”.
Sa tzitadcona tabarchcona at a devènnere torra su palcoscènicu  pro unu momentu de cunfrontu e iscàmbiu culturale contre sas regiones mediterràneas chi ancora mantenent bia sa cultura de tunnos e tonnaras. Fcontzas ocannu sa rassigna at a èssere organizada cun s’amparu de Tonnare Piam, sotziedade chi gorienteit sa tunnara de Carluforti.

Momentu tzentrale at a èssere semper sa gara gastronòmica conternatzionale, s’conternational Tuna Competition, a sa cale ant a partetzipare coghconeris de diversos Paisos chi ant a ammaniare retzetas a base de tunnu cotu e cruu. A giudicare sos pratos b’at a àere una giuria tècnica, formada dae giornalistas, espertos e opconionistas  chi at a èssere presidida dae Paolo Marchi, imbentore de Identità golose, su primu cungressu italianu de coghcona, ma fcontzas una giuria populare, formada dae sos visitadores de sa maniforienteatzione chi at a atribuire unu prèmiu dedicadu.
Su programma de sa rassigna at a dare ispàtziu fcontzas a sa coghcona con biu chi ant a avalorare totu sas retzetas a base de tunnu, conterpretadas dae coghconeris italianos, coordconados e seletzionados dae su coghconeri carlofortconu Luigi Pomata. A presentare totu sos apuntamentos dae su palcu at a èssere Federico Quaranta, presentatore Rai e boghe de sa contagio radiofònica Decanter.

Torrat fcontzas s’Expo village, su bidditzolu espositivu chi oferit a sos bisitadores sa possibilidade de fàghere comporare, ogni die fconas a mesunote, sas ispetzializades agroalimentares locales e sos produtos de s’artesania sarda. con su Tuna village, su bidditzolu gastronòmicu de sa maniforienteatzione, imbetzes, su tunnu oriente su protagonista: con sa banchcona Mama Mahon ogni die tastu de ispetzializade a base de su prìntzipe de su mare!

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